Apple dnešním dnem zrušil informační embargo na MacBook Air a proto si nyní můžeme přečíst první recenze na tento stroj. Nový MacBook Air je vybaven rychlejším procesorem Intel Core i5 s výkonem 1,6 GHz, Retina displejem, až 16 GB paměti RAM, až 1,5 TB SSD úložiště a Intel UHD Graphics 617. Má také Touch ID , dva Thunderbolt 3 (USB-C) porty a třetí generaci klávesnice jako poslední MacBook Pro.



Dieter Bohn:

Můžete dělat stejné věci jako s Airem předešlé generace. Spolu s více než tuctem otevřených záležek v prohlížeči Chrome běžících najednou a všechno jede v pořádku. Myslím, že pro většinu uživatelů to bude ideální společník. Pokud jste však očekávali velkou změnu ve výkonu při upravování videa nebo RAW fotek, jako má MacBook Pro, tak budete zklamaní. Bohužel je MacBook Air o něco výkonnější než 12″ MacBook a není zda velký rozdíl. 

Lauren Goode:

Co může uživatele tlačit k nákupu Air ve srovnání s jiným Macem? Jednoznačně je to výdrž baterie. Dělal jsem klasický test otevřených několik karet v Safari, aplikaci Zprávy a upravuji několik snímků v Lightroomu, vše se svítivostí displeje na 60-70% a výdrž baterie byla necelých 8 hodin.

John Gruber:

Uživatelům dlouho něco chybělo a MacBook tuto poptávku neuspokojil, naopak si to lidé uvědomovali stále více. Konečně to nahradil i co se týče cenovky MacBook Air. Nový Air je přesně to, co většina MacBook uživatelů požaduje, aby fungoval spolehlivě s výkonem a výdrží jako Apple.

Brian Heater:

Není pochyb o tom, že nový Air je značnou aktualizací. Jedná se také o dražší stroj, přestože Apple představil i Mac mini. S veškerou aktualizací je Air stále výhodnější, než základní model obyčejného 12″ MacBooku. Nový Air doporučuji koupit.

Dana Wollman:

Jedná se o stejnou technologii obrazovky, která se již používá u 12″ MacBooku a barevné spektrum, které Apple pokrývá, je ve skutečnosti sRGB – běžná specifikace pro notebooky v tomto cenovém rozpětí. Ve skutečnosti je to jeden z hlavních rozdílů mezi touto obrazovkou a MacBookem Pro: Nejvyšší notebooky Apple za peníze přicházejí až k profesionálnímu barevnému spektru P3. Pokud vám bude chybět, tak nedoporučuji kupovat Air.

Jason Snell:

Pokud kupujete notebook se systémem macOS, začněte s MacBookem Air. Chceš levnější model? Starý Air jede dlouho, dokud funguje. Chcete něco ještě menšího a lehčího a mít nějakou moc, flexibilitz portů a penězi? MacBook je pro vás. Chcete něco silnějšího a jste ochotni přijmout poněkud těžší a dražší zařízení? 13″ MacBook Pro bez Touch Bar panelu je pro vás. Chcete ještě větší sílu? 13″ a 15″ MacBooky Pro nabízí mnoho příležitostí k upgradu specifikací a utrácení více peněz.

Andrew O’Hara:

Když jsme srovnali zobrazení nového MacBook Air s naším 15″ MacBookem Pro 2017 , vypadali oba solidní, ale všimli jsme si alespoň jednoho rozdílu – nový Air není tak jasný v displeji. Když jsme si prohlédli stránku specifikací, Apple píše, že nejnovější Pro může dosáhnout až 500 úrovní jasu, zatímco nový Air maximálně dosahují 300. To by bylo výraznější pro každého, kdo pracuje venku, ale není to velký problém pro kancelářské prostředí nebo dokonce světlý pokoj.