Společnost Mophie nedávno oznámila uvedení své nejnovější powerbanky PowerStation 3XL, která je určena pro nabíjení zařízení MacBook a MacBook Air. Pojďme se na ni podívat podrobněji.



Powerstation 3XL je vybaven kapacitou 26 000mAh a výkonem 45 wattů, takže je ideální pro nabíjení zařízení jako iPhone, iPad Pro, 12-palcový MacBook a nový MacBook Air. Powerstation 3XL není žádná malá, kapesní nabíječka. Je 17 cm dlouhá, 9,3 cm široká a téměř 6,3 cm tlustá. Vejde se vám bez problému do tašky nebo batohu, ale je větší i než největší iPhone XS Max a váží více než půl kilogramu. Nabíječka je vyrobena z černého plastového materiálu, který je zakrytý měkkým materiálem, který usnadňuje držení a dodává skvělý vzhled. Je to vysoce kvalitní nabíječka, která vypadá draze, což by také měla.

Ve spodní části jsou dva porty USB-C, jeden pro připojení USB-C příslušenství, jako je MacBook Air nebo MacBook, a jeden pro nabíjení powerbanky pomocí kabelu USB-C. K dispozici je také port USB-A. Celkově můžete nabíjet jedno zařízení pomocí portu USB-C a jednoho zařízení pomocí portu USB-A najednou a pokud připojíte kabel USB-C a napájecí adaptér, můžete nabít Powerstation a zároveň i vaše zařízení.

Mophie říká, že PowerStation 3XL má funkci Priority+, která nabíjí vaše zařízení připojená přes rozhraní USB-C nebo USB-A před nabíjením samotné powerbanky, takže pokud necháte zapojený kabel, nejprve se nabije vaše zařízení a pak teprve PowerStation 3XL.

Tlačítko v pravém horním rohu přístroje lze stisknout, abyste zahájili nabíjení nebo vás informovalo, jak je přístroj nabitý pomocí čtyř LED diod, které se rozsvítí, aby vás informovaly o výkonu. Mophie obsahuje kabel USB-C pro připojení k MacBooku nebo jiného zařízení a kabel, který slouží k nabíjení PowerStation 3XL.

Pokud připojíte powerbanku pomocí USB-C kabelu společnosti Apple, můžete ji použít k rychlému nabití kompatibilního iPhone. iPhony, které podporují rychlé nabíjení, zahrnují iPhone 8, 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR. A ačkoli je navržena pro počítače MacBook a MacBook Air, můžete použít PowerStation 3XL i pro 13 nebo 15-palcový MacBook Pro, ale jsou to přístroje s vyšší kapacitou, které používají zdroje napájení 61W a 85W, nebude tedy nabíjení tak rychlé a ani se přístroj nenabije úplně.

Powerstation 3XL je možné zakoupit na internetových stránkách společnosti Mophie nebo od společnosti Apple za 4 919 Kč. Jedná se o exkluzivní zařízení, takže ho nenajdete jinde.

Zdroj: macrumors.com