Systém iOS obsahuje funkci, která je užitečná, pokud máte zrakové postižení, ale může se hodit i tehdy, pokud máte unavené oči, nebo se snažíte číst malá písmena, a to zejména za špatného světla.



Povolení této funkce je snadné: Spusťte aplikaci Nastavení v zařízení iPhone nebo iPad, přejděte na položku Obecné -> Zpřístupnění -> Lupa a přepněte přepínač.

Ke spuštění stačí, abyste třikrát klikli na boční tlačítko (nebo Home Button, v závislosti na zařízení). Můžete ji také přidat do Ovládacího centra tím, že přejdete do Nastavení -> Ovládací centrum -> Přizpůsobit ovládací prvky klepnutím na zelené tlačítko plus vedle lupy. Když spustíte Lupu, zobrazí se v dolní části obrazovky rozhraní podobné fotoaparátu, ale s některými jedinečnými funkcemi. Posuvník ovládá zvětšení scény v rámečku objektivu, zatímco tlačítko vlevo dole zapne baterku.

Klepnutím na velké tlačítko ve středu vyfotíte snímek (takový snímek je označen žlutým kroužkem kolem tlačítka). Můžete také použít posuvník zvětšení a zmenšení snímku. Mějte na paměti, že když vyfotíte obrázek v lupě, není uložen do vašeho fotoalba. Ale pokud chcete uložit snímek, můžete. Jednoduše klepněte na vyfocený snímek, přidržte jej a v kontextovém menu vyberte možnost Uložit obrázek. Také zde najdete možnost Sdílet.

Zdroj: macrumors.com