Spousta dodavatelů a analytiků má obavy z prodeje nové generace iPhonů. Společnost Foxconn se rozhodla snížit náklady, jak uvádí Bloomberg na svém webu. Foxconn si dal za cíl snížit náklady na téměř 20 miliard Juanů (3 miliardy dolarů) na rok 2019, to znamená že bude muset propustit 10% „netechnické“ pracovní síly.



Část Foxconnu, která sestavuje nové iPhony, bude muset své náklady snížit o jednu třetinu z plánovaných 20 miliard Juanů, což je něco kolem 6 miliard Juanů (1 miliarda dolarů). K dnešnímu dni byli dodavatelé pro Apple více postiženi slabším trhem se smartphony než samotný Apple. Prodeje iPhonů klesly už minulý rok, ale i přes to tržby společnosti Apple vzrostly o 30% kvůli dražším modelům iPhonů.

Akcie Applu klesly z $230 až na $170, protože investoři se obávají finančních výsledků v aktuálním fiskálním roce. Investoři jsou také znepokojeni rozhodnutím Applu nezveřejňovat čtvrtletní prodejní čísla iPhonů, iPadů a Maců. Apple byl donedávna jediným výrobcem, který tato čísla zveřejňoval.

 

Zdroj: 9to5mac.com