V systému macOS v kontextovém menu Otevřít v aplikaci naleznete seznam aplikací  nainstalovaných v počítači Mac, které můžete použít pro otevření daného souboru. Pojďme se na to podívat blíže.



V horní části seznamu je výchozí aplikace, která se spouští při každém poklepání na soubory, které sdílejí stejnou příponu s dalšími aplikacemi přidruženými k níže uvedenému typu souboru. Volba Jiné v dolní části vám umožňuje zvolit jinou aplikaci k otevření.

Vymazání nabídky Otevřít v aplikaci

Pokud jste nainstalovali spoustu aplikací do Macu v průběhu let, může se stát, že se v nabídce Otevřít v aplikaci objeví některé aplikace, které již nechcete používat. Stejně jako nesouvisející aplikace, můžete dokonce vidět odkazy na aplikace, které jste již odstranili z počítače. To vše vede k dlouhému a přeplněnému seznamu odkazů spouštěcích služeb, které nebudete používat. Bohužel seznam není přímo upravitelný, ale existuje několik způsobů, jak jej vymazat. Jednou z možností je nainstalovat systémový nástroj Onyx společnosti Titanium Software a spustit obnovení databází Launch Services.

Případně můžete otevřít okno Terminál a spustit následující příkaz, který provede totéž:

/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/
LaunchServices.framework/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain user

Po dokončení stiskněte Enter.

Zdroj: macrumors.com