Funcke EKG pro Apple Watch byla oznámena v září a bude k dispozici do konce roku 2018 pomocí bezplatné aktualizace softwaru. Funkce vyžaduje Apple Watch Series 4, které obsahují elektrody v digitální koruně a zadní desce přístroje.



Z právních důvodů je omezena regionem. Všechny modely Apple Watch zaznamenávají tepovou frekvenci. Aplikaci Heart Rate můžete použít ke kontrole tepu nebo Apple Watch zaznamená tepovou frenkvenci každých několik minut. EKG zaznamená skutečný vzorek elektrických impulzů vašeho srdce. Tento graf pak můžete najít v aplikaci Zdraví, vyexportovat jako PDF a poslat to svému lékaři. Chcete-li získat přístup k této funkci, musí být Apple Watch nastaven na určitou oblast. Vzhledem k tomu, že funkce spadá do oblasti medicíny, společnost Apple musí dostat regulační schválení pro každou zemi.

Funkci EKG v Apple Watch Series 4 můžete získat v následujících zemích:

  • Spojené státy
  • Americké Panenské ostrovy
  • Portoriko
  • Guam

Když je funkce k dispozici, objeví se na domovské obrazovce. Klepnete na ni a postupujte podle pokynů na obrazovce. Jednoduše umístěte jeden prst na digitální korunku a počkejte 30 sekund. Apple Watch může detekovat některé případy fibrilace síní.

Jak získat funkci EKG mimo USA

Funkce EKG nyní není dostupná nikde. Apple slíbil, že bude vydána do konce roku, proto čekáme nejprve aktualizaci softwaru. Ti, kteří nežijí Spojených státech, budou muset změnit region. Chcete-li tak učinit, otevřete aplikaci Watch ve spárovaném iPhone. Klepněte na Moje hodinky -> Obecné -> Jazyk a oblast. Změňte oblast na Spojené státy a počkejte několik sekund, než se toto nastavení přenese do Apple Watch. Možná budete muset restartovat hodinky. Pak se objeví funkce EKG. Pokud si tedy přejete funkci vyzkoušet, je to nejjednodušší způsob. Než bude funkce oficiálně dostupná ve všech zemích může to trvat i několik let.

Zdroj: 9to5mac.com