Jen několik dnů po představení se začínají objevovat benchmarky nových zařízení společnosti Apple. A dnes máme první představu o tom, co očekávat od Macu mini 2018.



VentureBeat testoval základní model, vybavený čtyřjádrovým 3,2 GHz Core i7. Má však 32 GB RAM, nicméně RAM obvykle nemá dopad na výsledky. Podle výsledků je to ale opravdu dobrý stroj, získal jednorázové skóre 5512 a vícejádrové skóre 23516. Pokud jde o vícejádrový výkon, řadí se do střední konfigurace má 8 jader na 3,0GHz. 12-jádrový Mac Pro a většina konfigurací iMacu Pro porazila Mac mini, ale ty jsou poněkud dražší. Ve srovnání s nově představeným MacBookem Air je Mac mini mnohem výkonnější stroj.

Na základě svých výkonů je mnoho lidí přesvědčeno, že MacBook Air má blíže k 12-palcovému MacBooku a 13-palcovému MacBooku Pro bez Touch Baru. Odlišné je ovšem to, že MacBook Air má ventilátor, který zlepší výkon. Stále stojí za zmínku, že výsledky Geekbench by mohly být snadno falšovány a že srovnávací údaje jsou pouze orientační. Například měřítka neříkají, jak dobře funguje počítač při multitaskingu mezi více aplikacemi nebo jakou má dlouhou životnost baterie.

Zdroj: 9to5mac.com