Šéf margetingu společnosti Apple Phil Schiller a analytik Anand Shimpi, který vytvořil společnost AnandTech, se nedávno posadili na rozhovor s Ars Technica, aby poskytli podrobný pohled na čip A12X v iPadu Pro a nějakou představu o tom, jak se budou čipy dále vyvíjet.



A12X je 8-jádrový čip, z nichž všechny mohou být aktivní najednou. iPad Pro je první iPad, který dokáže používat tolik jáder současně, a uvidíte značný pokrok při běhu složitých pracovních postupů, podle Shimpiho. „Každé jádro je rychlejší a efektivnější než GPU v předcházející generaci A10X, což vede k dvojnásobnému zlepšení grafického výkonu. Je to opravdu neskutečné, je to jako GPU v Xbox One S,“ řekl Shimpi. Pokud jde o čip, Schiller uvedl, že Apple stále prosazuje vyšší výkon, ne proto, aby soutěžil s jinými společnostmi, ale proto, že zaměstnanci jsou zapáleni pro to, aby dělali věci pro uživatele stále lepší.

„Když si uvědomíte, že můžete vytvořit Neural Engine, chcete ho vytvořit ještě lepší! Když víte, že můžete vytvořit skvělou grafiku, chcete vytvořit ještě lepší grafiku! Jste-li tým, který vytvoří skvělý čip, příští rok byste chtěli udělat ještě lepší, že? To je vaše vášeň. To je to, co můžete vidět všude, týmy, které přebírají odpovědnost za své věci, a jsou tak zapáleni pro svoji práci, že tato věc bude lepší, lepší a ještě lepší. Nezáleží na tom, co dělá někdo jiný.“ Úspěch společnosti Apple při vytváření vysoce výkonných čipů lze připsat způsobu, jakým spolupracují týmy uvnitř společnosti Apple, říká Schiller. Oba ale odmítli mluvit o budoucích plánech Apple pro své vlastní čipy.

Zdroj: macrumors.com