Když Apple vydal nový MacBook Air mnoho lidí ho začalo srovnávat s ostatními zařízeními, které společnost nabízí. V dnešním článku si porovnáme MacBook Air 2018 s MacBookem Pro 2017 bez Touch Baru.



Vnější rozdíly
Nový MacBook Air má Retina displej, což je skvělé, ale ve srovnání s displejem MacBooku Pro je mnohem tmavší. Obrazovka MacBooku Pro podporuje širokoúhlý gamut P3, takže je mnohem přesnější.

MacBook Air je lehčí než MacBook Pro, ale pokud je položíte na sebe jsou v podstatě stejně velké.

Zajímavé je, že v nejvyšších bodech je MacBook Air tlustší než MacBook Pro, ale přední okraj je trochu tenčí. Kvůli tomu se klávesnice MacBooku Air snižuje směrem dolů což poskytuje pohodlnější psaní.

MacBook Air má také Butterfly klávesnici třetí generace, která obsahuje silikonovou bariéru pod klávesami, díky které je klávesnice spolehlivější a méně náchylná k rozbití než klávesnice druhé generace v MacBooku Pro. Trackpad na MacBooku Pro je podstatně větší, přestože notebooky jsou prakticky stejně velké.

Funkce
Reproduktory MacBooku Pro jsou o něco lepší než audio reproduktory v novém MacBooku Air. Kromě designu je MacBook Air v několika klíčových oblastech podobný MacBooku Pro. Obsahuje Touch ID, což je opravdu užitečné.

Dodává se také s čipem Apple T2, který umožňuje Hey Siri a stará se o řadu úkolů jako je automatické šifrování souborů. MacBook Air vydrží nabitý 12 hodin v porovnání s 10 hodinami výdrže MacBooku Pro, ale bohužel je dodáván s nabíječkou s kapacitou 30 W ve srovnání s 61 W nabíječkou dodávanou s MacBookem Pro. To znamená, že nabíjení MacBooku Air může trvat déle. Jedním z důvodů, proč MacBook Air má tak skvělou životnost baterie, je, že jeho procesor a GPU nejsou navrženy pro výkon. V Geekbench testu uspěl MacBook Pro o něco více než MacBook Air.

Pokud vám záleží na výkonu, zejména na tom grafickém a někdy používáte MacBook venku, přejděte na MacBook Pro. Pokud požadujete dlouhou životnost baterie, je MacBook Air skvělou volbou. Je to také lepší možnost, pokud každý den na počítači hodně píšete, protože je pohodlnější a spolehlivější.

Zdroj: appleinsider.com