S tvOS 12 společnost Apple oznámila novou funkci, která se jmenuje „Zero Sign On“. Ta zjednodušuje proces přihlašování aplikací pro sledování televizního vysílání. Pojďme si ji představit blíže.



Společnost Apple původně uvedla, že Charta Spectrum bude prvním poskytovatelem televizního vysílání podporujícím tuto funkci, která bude zahájena před koncem roku. Jak se blíží konec roku 2018, stále nemáme žádné potvrzení o tom, kdy bude spuštěna, ale existují důkazy, které naznačují, že to bude již brzy. Podle zprávy uživatele Redditu je v současnosti Charta Spectrum v procesu testování. Sice to nenabízí žádný konkrétní datum, ale napovídá to, že je funkce Zero Sign On pravděpodobně v závěrečné fázi testování.

Další uživatel Redditu dále uvádí, že aplikace Charter Spectrum pro Apple TV je v konečné fázi testování. Podle tohoto uživatele je aktuální datum vydání 3. prosince. Rovněž jsme slyšeli 10. prosince jako možné datum vydání, je tedy možné, že datum uvedení na trh se může lišit na různých trzích. Žádné z těchto údajů ale nebyly potvrzeny společností Apple. „Apple TV jednoduše detekuje širokopásmovou síť uživatelů a automaticky je přihlásí do všech podporovaných aplikací. Podpora funkce Zero sign-on začne aplikací Charta Spectrum v průběhu letošního roku a v průběhu času se rozšíří i na další poskytovatele,“ uvedl Apple.

Zdroj: 9to5mac.com