App Store dárková karta neslouží k nákupu zařízení nebo příslušenství na Apple Online Store, který je pro ČR na Apple.cz, o tom jsme si psali už v minulém článku. Dárková karta pro App Store slouží naopak na nákup aplikací, knih, hudby a filmů v rámci iTunes Store.



Otevřene App Store aplikaci na vašem iPhonu, nebo iPadu následně kliknete na kartu Aplikace a sjedete až dolů, kde následně klikněte na Poslat dárek. Dostanete se do darovacího formuláře, kde uvedete e-mail příjemce, zprávu do 200 znaků, částky a nastavení předání dárku.

Pár zásad pro začátek:

  • Obdarovaný musí využívat stejnou registraci Apple ID pro stát, tzn. pokud budete darovat aplikaci kamarádovi, který žije v německu a víte o něm, že má německý účet Apple ID, nemůže tento dárek obdarovaný příjmout a je jedno, zda se jedná o aplikace, film, knihu nebo hudební album.
  • Při odeslání musíte znát e-mail, který používá příjemce jako Apple ID.
  • Můžete nastavit přesně den a čas, kdy chcete, aby příjemce od Vás obdržel dárek (lze tuto službu dobře využít např. jako vánoční dárek, kdy nastavíte čas na 19:00, nebo datum a čas narozenin).
  • Částka za darovanou aplikaci, hudební album, film nebo knihu Vám bude stržena z Vašeho BÚ popř. PayPal, podle toho jakou jste si nastavili platební metodu k Vašemu Apple ID účetu.
  • Příjemnce bude upozorněn na přijetí nového dárku.