Cena akcií společnosti Apple klesla, protože se začaly šířit zprávy, že iPhone XS a XS Max se neprodávaly dobře. Na rozdíl od minulých let však tentokrát tyto fámy představují pravdu: včera Apple potvrdil , že očekává nižší tržby za svou nejnovější řadu telefonů iPhone. Trhy, byly již nervózní nad obchodními válkami, čímž se cena akcií společnosti Apple snížila na 144 dolarů z výšky 233 dolarů v říjnu. 



Generální ředitel společnosti Apple, Tim Cook, obvinil ze špatného prodeje softwaru Čínu. iPhony nejsou v Číně tak populární, ale zvlášť je jedna věc, která nad tím vším vyniká: WeChat.

Ben Thompson, který píše vynikající blog Stratechery, napsal v loňském roce o tom, jak WeChat slouží jako de fakto operační systém v Číně. WeChat dělá vše, od chatování až po hry a elektronické platby. Protože WeChat funguje stejně v systémech Android a iOS, stávající operační systém je mnohem méně důležitý.

Neexistuje nic podobného jako WeChat v USA, Evropě nebo kdekoli jinde. Takže je čas zvednout oponu a demystizovat, co to je, a proč jsou na tom lidé v Číně tolik závislí.