Existuje pár užitečných tipů pro iOS, které byste měli znát, protože by se vám mohly hodit. V dnešním návodu a praktickém videu se podíváme na 10 tipů, které by vám rozhodně neměly uniknout.



Rychlé zapnutí AirDrop a osobního hotspotu
Pomocí dlouhého stisknuí nebo 3D Touch v ovládacímu centru můžete snadno zapnout AirDrop a Osobní Hotspot.

Automatické vyplňování
Bezpečnostní kódy jsou pravidelnou součástí přihlášení k vašim oblíbeným webům, aplikacím a službám. Automatické vyplňování usnadňuje zadání těchto kódů tím, že pomocí klávesnice QuickType je vyplní jediným klepnutím.

Režim Trackpadu
Režim Trackpadu umožňuje uživatelům přesouvat textový kurzor na přesnou pozici při úpravě textu. Stačí aktivovat tento režim dlouhým stisknutím mezerníku.

Rychlé přepínání mezi dvěma aplikacemi
Pomocí indikátoru „Domů“ můžete snadno přepínat mezi dvěma posledními aplikacemi i bez Home Button.

Přesunutí více aplikací zároveň
Stále mám pocit, že existuje mnoho uživatelů, kteří nevědí, že mohou přesunout více aplikací zároveň. Je to jeden z nejvíce užitečných tipů na tomto seznamu.

Vyberte/zrušte výběr více snímků
V aplikaci Fotky můžete rychle vybrat nebo zrušit výběr fotografií.

Dosažitelnost
Pokud je pro vás obtížné se dostat do horní části větších telefonů, jako jsou například iPhone XS Max a iPhone XR, může pro vás být toto nastavení užitečné. Dosažitelnost umožňuje vytáhnout obsah obrazovky dolů tak, aby byl v dosahu vašich palců.

Spotlight
Ačkoli většina uživatelů ví, že Spotlight existuje, nemyslím si, že každý ví, jak ho využít. Může vám být užitečný při spoustě věcí, například když potřebujete převést měnu, vyhledat něco na webu a spoustu dalšího.

Tisk PDF
Dokonce i v případě, že nevlastníte tiskárnu podporující technologii AirPrint, funkce tisku v systému iOS vám umožní snadno vytisknout PDF soubor pomocí 3D Touch.

Sdílení hesla
Potřebujete sdílet heslo s přítelem nebo členem rodiny? Jednoduše dlouze stiskněte heslo v NastaveníHesla a účty a pro sdílení vyberte možnost AirDrop.

Zdroj: 9to5mac.com