Konečně se dočkáme i v České republice. Po několika letech od zahájení provozu bezkontaktního placení pomocí Apple Pay bude možné službu využívat i v České republice.



A jaké informace zatím víme? Apple Pay v České republice bude spuštěno v úterý 19. 2. 2019. V první vlně budou bankovní instituce jako AirBank, Komerční banka, Česká spořitelna, Moneta nebo mBank. Dále již od začátku bude možné používat i službu Twisto.

Dnes nám prostřednictvím redakčního e-mailu přišla zpráva od zdroje, který nechtěl být jmenován a potvrdil, že již od začátku bude možnost využívat také elektronické stravenky pomocí karty Ticket Restaurant Card nebo kartu s benefity. Rovněž potvrdil již zmíněné datum spuštění.

Dle našich zjištění jsou na spuštění Apple Pay připraveny také platební terminály. Ve Znojmě například v automatu na kávu nabízí terminál platbu pomocí Apple Pay. Přesvědčte se sami níže na fotografii.

S Apple Pay bude možné platit na všech místech, kde lze platit bezkontaktně. Pro připomenutí, Česká republika je na bezkontaktní platby opravdu velmoc. Brzy na všech místech jistě přibude znak oznamující platbu pomocí Apple Pay. A co Vy? Těšíte se na zprovoznění této služby v České republice?