Společnost Apple dnes vydá iOS 12.1.4, která je navržena tak, aby řešila hlavní chybu, která se objevila v aplikaci FaceTime, která byla zveřejněna v pondělí. Nová aktualizace přichází dva týdny po vydání iOS 12.1.3, která představila opravy chyb.



iOS 12.1.4 bude k dispozici pro všechna kompatibilní zařízení. Chcete-li získat přístup k této aktualizaci, přejděte do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru. Společnost Apple zpravidla vydává aktualizaci iOS v 10:00 hodin tichomořského času. Tato aktualizace hlavně opravuje vážnou chybu v aplikaci FaceTime, která umožňovala, aby vás někdo poslouchal bez vašeho vědomí. Chyba byla zaznamenána na iPhonech se systémem iOS 12.2 a iOS 12.1.3.

Krátce poté, co byla chyba zveřejněna, Apple uvedl, že si je vědom tohoto problému a již pracuje na  opravě. Apple také dočasně deaktivoval funkci skupinové volání ve FaceTime, což zastavilo chybu. V budoucnu bude tato funkce dostupná pouze na zařízení se systémem iOS 12.1.4 nebo novějším. Při dnešní aktualizaci již bude chyba opravena a nebude tedy možné ji zneužít, nemusíte mít strach FaceTime používat.

Zdroj: macrumors.com