Před dvěma dny oznámily dva dodavatelé pro Apple, konkrétně Lumentum a AMS, slabé tržby, které jsou způsobeny globálním poklesem prodejů smartphonů. Trh se smartphony je nejvíc zranitelný v Číně.  Zajímavé je, že oba dodavatelé tvoří kritické komponenty pro systém Applu Face ID, který se nachází v nejnovějších modelech iPhonů.



Co se týče zisku společnosti AMS odmítá poskytovat přesné předpovědi výše zisku pro rok 2019, mohou za to zkráceny cykly objednávek a extrémně nestály trh. Pro AMS je poptávka po modelech iPhonů velmi důležitá, jelikož tvoří 45 % z celkových objednávek, takže snížení prodeje iPhonů se promítne i na tržbách.

Pokud jde o Lumentum, tak slabý prodej smartphonů poškozuje značku, ale ne tak zásadně jako u AMS. Za normálních okolností by společnost očekávala příjmy okolo 441 milionů dolarů. Podle nejnovější zprávy z třetího čtvrtletí očekává Lumentum příjmy mezi 350 až 390 miliony dolarů.

Po bouřlivých několika měsících je Apple zpátky na cestě na vrchol. V pondělí se Apple stal opět nejcennější společností na světě.

Zdroj: 9to5mac.com