Éra skládacích telefonů je v plném proudu, nedávno byl představen Samsung Galaxy Fold a Huawei Mate X a přestože není jasné, jestli bude Apple tyto společnosti následovat, Apple přinejmenším uvažuje o tomto typu telefonu.



V patentové přihlášce zveřejněné americkým úřadem pro patenty a ochranné známky s názvem „Elektronická zařízení se skládacími displeji“ společnost Apple vysvětluje, že tyto typy displejů mohou být náchylné k poškození při ohřátí a popisují různé metody pro zmírnění tohoto problému. Apple uvádí, že část displeje, která se ohýbá se může zahřát rozsvícením pixelů v této oblasti obrazovky. Alternativně by mohl být použit topný prvek nebo jiná tepelná konstrukce, ačkoli Apple neuvedl nic konrétního.

Patentová přihláška, zdůrazněná společností AppleInsider, uvádí, že skládací iPhone může mít magnetický zámek, který by zabránil sklápění nebo rozložení zařízení za velmi nízkých teplot, aby nedošlo k poškození displeje. Společnost Apple samozřejmě podává řadu patentových přihlášek každý týden, a mnoho z nich se nakonec nestane realitou. Zda Apple opravdu vydá někdy nějaký skládací iPhone, na to si budeme muset počkat.

Zdroj: macrumors.com