Apple vydal druhou beta verzi macOS Mojave 10.14.4, iOS 12.2, watchOS 5.2 a tvOS 12.2 pro vývojáře. My si v dnešním článku ukážeme, co je nového a jak tyto aktualizace nainstalovat.



iOS 12.2 přináší aplikaci News poprvé do Kanady s články v angličtině, francouzštině nebo v obou jazycích. Aktualizace zavádí podporu AirPlay 2 a HomeKit pro televizory třetích stran s novou možností přístupu v aplikaci Domácnost. K dispozici je také přepracované ovládání televizoru v Ovládacím centru a společně s tvOS 12.2 můžete požádat Siri, aby přehrála konkrétní obsah na vašich zařízeních podporujících HomeKit. Rozhraní aplikace Peněženka bylo zjednodušeno a vylepšeno, k dispozici je nové rozhraní pro Apple Pay Cash. Apple také provedl drobné změny některých ikon a představil nové funkce Safari. iOS 12.2 potvrzuje, že Apple plánuje vydat druhou generaci AirPods s podporou „Hey Siri“ díky skryté obrazovce nastavení v beta verzi. Zahrnutí tohoto nastavení naznačuje, že společnost Apple možná plánuje vydat nové AirPods společně s iOS 12.2 pro veřejnost.

macOS Mojave 10.14.4 přináší aplikaci News poprvé do Kanady stejně jako iOS 12.2. Aktualizace také zahrnuje podporu automatického vyplňování Safari pomocí Touch ID a automatického tmavého režimu v Safari. To znamená, že pokud máte zapnutý tmavý režim, když navštívíte webovou stránku, která tuto možnost podporuje, aktivuje se automaticky. macOS Mojave 10.14.4 bude pravděpodobně testována v příštích několika týdnech, protože Apple vylepšuje funkce a zpracovává chyby. Ve watchOS 5.2 nebyly objeveny žádné zásadní změny, takže se pravděpodobně zaměřila na opravy chyb a zabezpečení, podobně jako tvOS 12.2.

iOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Mojave:

  • Předvolby systému > Aktualizace softwaru.
Zdroj: macrumors.com