Společnost Microsoft pracuje na nové sadě pro vývoj softwaru, která umožní synchronizovat vaše data Xbox Live téměř na každé zařízení, které vlastníte, včetně iOS,  Android a Nintendo Switch.



Sada SDK vám v budoucnu umožní synchronizovat vaše úspěchy, seznam přátel, kluby a další hry, které podporují iPhone a iPad (prostřednictvím Windows Central). Nová sada SDK by podporovala všechny hry. Xbox Live používá více než 68 milionů aktivních hráčů na více než 2 bilionech zařízení. Hráči Xbox Live jsou velmi aktivní na zařízeních Xbox a PC, ale nyní mohou synchronizovat svoji historii úspěchů ve hře, seznam svých přátel, kluby a další na téměř každé zařízení.

Tím se odstraní také omezení pro vývojáře, kteří chtějí, aby jejich hráči mohli spolu hrát napříč platformami. V kombinaci s herními službami PlayFab to znamená méně práce pro herní vývojáře a více času zaměřit se na zábavu. Sada SDK umožní vývojářům vytvářet sociální funkce, režimy pro více hráčů a další hry pro iPhone, Android a Nintendo Switch. To umožní společnosti Microsoft výrazně rozšířit své působení na trhu. Další podrobnosti o nové sadě Xbox Live SDK by měly přijít příští měsíc.

Zdroj: macrumors.com