Několikrát jsme ohlásili, jak funkce EKG dostupná v Apple Watch Series 4 pomohla zachránit život. Kromě funkce EKG má však Apple Watch Series 4 i funkci detekce pádu. Ta nyní pomohla zachránit život.



67letý Toralv Østvang byl nalezen v bezvědomí na podlaze v koupelně záchranou službou. Østvang spadl v koupelně spadl a Apple Watch detekovaly pád a automaticky zaslaly nouzovou zprávu. Jeho dcera říká, že pravděpodobně šel do koupelny uprostřed noci, ale omdlel. Během pádu si Østvang udělal tři zlomeniny. Dcera vysvětluje: „Mohlo to být mnohem horší. Celé ráno jsme se ptali sami sebe: „Co by se stalo, kdyby neměl Apple Watch?“ Nevzal si totiž mobilní telefon do koupelny a byl to velmi vážný pád, takže mu Apple Watch možná i zachránily život. Funkce detekce pádu je schopna sledovat, kdy spadnete a pak se vás zeptá, jestli jste v pořádku.

Pokud uvidí, že nereagujete 1 minutu, automaticky zavolá pohotovostní služby a sdílí vaši aktuální polohu. Není to poprvé, kdy funkce detekce pádu pomohla zachránit život. Už v říjnu uživatel ve Švédsku oznámil, že Apple Watch zavolaly pohotovostní služby, když upadl a zranil se. Detekce pádu je zapnuta automaticky pro uživatele ve věku 65 let a starších. Chcete-li ji aktivovat, přejděte do aplikace Watch na vašem iPhonu, zvolte možnost „Tíseň SOS“ a aktivujte posuvník pro funkci Detekce pádu.

Zdroj: 9to5mac.com