Apple sdělil, že připravuje aktualizaci, která má vyřešit chybu ve funkci skupinové volání ve FaceTime, která umožnila uživatelům odposlouchávat hovory. Nyní Grant Thompson sdělil, jak chybu před týdnem objevil.



Grant Thompson sdělil v rozhovoru pro MarketWatch, že byl překvapen, že na tento problém přišel jako první a podělil se o to, jak ho náhodou našel. Grant a jeho matka se potom více než týden snažili kontaktovat Apple a sdělit jim o této chybě. „Trvalo devět dní, než jsme dostali odpověď,“ řekl. „Moje máma téměř každý den posílala e-maily, volala i faxovala.“ Co se týče faxu zavtipkoval „Nejsem si jistý, co to je. Je to pravděpodobně něco staršího, než jsem já.“ Grant našel tuto chybu, když v sobotu 19. ledna hrál oblíbenou hru Fortnite.

V tuto chvíli není jasné, kolik dalších lidí objevilo chybu, než Apple zakázal tuto funkci na straně serveru. „Můžete přetáhnout prstem nahoru a přidat dalšího člověka, a tak jsem přidal dalšího mého přítele, Diega, abych zjistil, zda chce také hrát,“ řekl. „Ale jakmile jsem ho přidal, objevila se chyba.“ Michele Thompsonová, Grantova matka, říká, že se nakonec musela zaregistrovat jako vývojář, aby Apple na chybu zareagoval. Navzdory tomu, že Apple dekativoval funkci během několika hodin, kdy byla chyba objevena a slibuje aktualizaci softwaru již brzy, někteří lidé žádají více informací.

Zdroj: 9to5mac.com