Mark Zuckerberg oznámil před pár dny spojení zpráv z aplikací WhatsApp a sociálních sítí Facebook a Instagram. Co to však má podle jeho slov přinést uživatelům?



Kromě většího komfortu napsat někomu z Instagram zpráv na WhatsApp účet, tím uživatelé získají i lepší bezpečnost a to konkrétně šifrovanou end-to-end komunikaci. Tím by se aplikace na Facebooku a Instagramu, zařadily mezi další dnes už standardně šifrované aplikace jako je Viber, Telegram nebo již zmíněný WhatsApp.

To je velká změna, protože dosud bylo možné veškerou komunikaci přes Facebook zprávy vyžádat např. pro účely vyšetřování policie. Ovšem s šifrováním end-to-end už nebude možné šifrovanou komunikaci rozluštit.

Zuckerberg dnes mluvil s investory a kombinace Messengeru, WhatsAppu a Instagramu je stále v rané fázi plánování. Jak poznamenal The Verge, pravděpodobně se jedná o rok 2020 nebo pozdější termín.

Navíc Mark Zuckerberg zdůraznil, že kombinace platforem může přinést např. lepší propojení Marketplacu (tržiště) na Facebooku s možností zaslání zprávy na WhatsApp. Jednalo by se tedy o velké sjednocení. Údajně má jít o podobnou náhražku jako iMessage od Applu, které mají více funkcí a lepší zabezpečení než klasické SMS zprávy.

Zdroj: 9to5mac.com