Generální ředitel společnosti Facebook, Mark Zuckerberg, plánuje spojit tři odlišné služby pro zasílání zpráv – Facebook Messenger, Instagram Messaging a WhatsApp – aby byly navzájem kompatibilní (prostřednictvím The New York Times).



Tyto služby budou i nadále fungovat jako samostatné aplikace, avšak budou vzájemně spolupracovat. To znamená, že uživatel Facebooku by mohl zaslat šifrovanou zprávu někomu, kdo má účet WhatsApp a naopak. Společnost na této možnosti zatím pracuje, plánuje se, že dostupná by měla být koncem roku 2019 nebo počátkem roku 2020. Zuckerberg také nařídil, aby všechny aplikace měli šifrování typu end-to-end, což je významný krok, který chrání zprávy před jejich odhalením někým jiným, než účastníky konverzace.

Spojením aplikací chce Zuckerberg zvýšit užitečnost sociální sítě a udržet si své uživatele.
V oficiálním prohlášení společnost Facebook uvedla, že pracuje na tom, aby více aplikací pro zasílání zpráv mělo šifrování a uvažuje o způsobech, jak usnadnit kontakt s přáteli.  WhatsApp je jednou z hlavních aplikací pro zasílání zpráv, které podporují zabezpečené textové zprávy typu end-to-end, což zajišťuje, že texty čtete pouze vy a osoba, kterou zprávu posíláte.

Zdroj: macrumors.com