Mnoho dodavatelů Apple zjistilo, že jejich příjmy, zisky a cena akcií byly ovlivněny slabším prodejem iPhonů v posledním čtvrtletí roku 2018, ale americký výrobce skla Corning překonal očekávání zisku za čtvrté čtvrtletí roku 2018.



Corning vyrábí tvrzené sklo použité v displejích iPhonu, takže byste mohli očekávat, že snížená poptávka po iPhonech tuto společnost zasáhla. Zdá se však, že je dostatečně různorodá jak z hlediska klientů, tak produktů, díky čemuž dokázala překonat slabý prodej iPhonů. Akcie této společnosti vzrostly o 5,4 procenta na 32 dolarů. Telekomunikační společnosti na celém světě mají zájem o vysokorychlostní sítě 5G, což zvyšuje poptávku po optických vláknech, které Corning také vyrábí.

Poptávka o jeho optických vláknech se zvýšila o 26%. Mezi dodavatele Apple, kterým se již tak dobře nedařilo, patří například výrobce čipů řady A, TSMC, který nedávno oznámil, že předpovídá největší čtvrtletní pokles tržeb za deset let. Foxconn snížil náklady poté, co oznámil velký pokles poptávky. Nidec snížil svoji předpověď zisku o více než 25%. Mnoho dalších společností bylo také ovlivněno.

Zdroj: 9to5mac.com