Během posledních několika let mám stále více obavy o své soukromí. Nemám sice co skrývat, ale nemám ráda skutečnost, že tolik z mých osobních informací může být použito různými společnostmi.



Jednou ze změn, které jsem učinila při ochraně svého soukromí, je používání VPN, když jsem ve veřejné Wi-Fi. Pokud vyhledáte VPN aplikace v App Store, zobrazí se dlouhý seznam. Zde je několik aplikací, které jsem použila, a které doporučuji, pokud hledáte nejlepší VPN službu pro systém iOS. Pojďme se na ně tedy podívat.

Encrypt.me

Encrypt.me (dříve známý jako Cloak) je velmi oblíbený pro jednu z následujících funkcí: automatické připojení. V aplikaci Encrypt.me můžete nastavit seznam důvěryhodných sítí, ke kterým se připojíte automaticky. Aplikaci si můžete koupit za 3,99 dolarů na týden (skvělé pro cestování), 9,99 dolarů na měsíc nebo 99,99 dolarů na rok. K dispozici je také rodinný plán.

Nord VPN

Nord VPN je velmi dobrá aplikace, ze všech má nejlepší uživatelské rozhraní. Má řadu serverů, ke kterým se můžete připojit, a usnadňuje označování vašich oblíbených. Chybí však funkce automatického připojení. Aplikace stojí 83,99 dolarů na rok, 95,75 dolarů na dva roky nebo 107,55 dolarů na tři roky.

Tunnelbear

Tunnelbear nabízí také skvělé uživatelské rozhraní. Nabízí funkci automatického připojení, což je její velká výhoda. Jedná se o jednu z mála aplikací nabízejících plán zdarma (včetně 500 MB za měsíc). Můžete ji ale také zakoupit za 59,99 dolarů na rok nebo 9,99 dolarů na měsíc. Aplikace nabízí také možnost dalšího plánu zdarma, když ji sdílíte na sociálních sítí.

Confirmed VPN

Confirmed VPN je další VPN aplikace, kterou můžete v App Store najít. Aplikace a služba fungovaly, jak jsem očekávala. Bylo velmi snadné nastavit službu a zvolit server. Jedním zajímavým aspektem aplikace Confirmed VPN je, že můžete seznamy konkrétních webových stránek uvést do seznamu. Tato funkce se může hodit, když služba jako Netflix nebo Hulu nefunguje správně při připojení přes VPN. Aplikace stojí 5 dolarů za měsíc.

Zdroj: 9to5mac.com