V dokumentu podpory, který popisuje obsah iOS 12.1.4, uvedl Apple, že chybu ve funkci skupinové volání ve FaceTime oznámil Grant Thompson z Catalina Foothills High School z Arizony a Daven Morris z Texasu.



Thompson a jeho matka jsou známý, jako první lidé, kteří objevili a nahlásili chybu společnosti Apple, ale o Morrisovi zatím nebylo známo nic. Wall Street Journal dnes sdílí několik podrobností o Morrisovi, poznamenal, že Morris, je 27letý softwarový inženýr, který oznámil chybu Apple 27. ledna, několik dní po Thompsonových, ale jeden den předtím, než se objevila veřejně. Zjevně objevil chybu o týden dříve, když plánoval výlet s přáteli.

Apple ve čtvrtek uvedl, že odmění Thompsonovu rodinu za nalezení a nahlášení chyby. Apple neoznámil přesnou částku. Není jasné, zda Morris bude také odměněn za nahlášení chyby. Ve vyjádření společnosti MacRumors se Apple podruhé omluvil a ujistil zákazníky, že chyba byla opravena v systému iOS 12.1.4: „Dnešní aktualizace softwaru opravuje bezpečnostní chybu ve skupinovém volání ve FaceTime. Opět se omlouváme našim zákazníkům a děkujeme jim za jejich trpělivost. Kromě vyřešení chyby, která byla oznámena, náš tým provedl důkladnou bezpečnostní kontrolu aplikace FaceTime a provedl další aktualizace FaceTime a serveru, aby se zvýšila bezpečnost. Abychom ochránili zákazníky, kteří dosud neaktualizovali iOS, zablokovali jsme tuto funkci pro starší verze iOS a macOS.“

Zdroj: macrumors.com