Flickr minulý rok v listopadu oznámil, že uživatelé budou mít zdarma k dispozici místo na pouhých 1000 fotografií. Původně Flickr řekl, že ti, kteří nezaplatí 50 dolarů za úložný prostor, by měli své snímky stáhnout do 5. února, ale nyní se rozhodla společnost dát těmto uživatelům více času.



Společnost Flickr prodloužila termín do 12. března. To znamená, že uživatelé mají nyní další měsíc, aby se rozhodli, zda si chtějí zaplatit úložný prostor nebo si stáhnout všechny své snímky. Podle dnešní zprávy se mnozí uživatelé tento týden pokoušeli stáhnout své fotografie, ale nápor žádostí o stahování způsobilo zátěž serveru. „Na základě zpětné vazby našich členů a komplikací, které někteří členové zaznamenali jsme se rozhodli prodloužit termín pro stahování fotografií,“ říká Scott Kinzie, viceprezident společnosti SmugMug.

„Naším cílem bylo zajistit, aby uživatelé Flickru měli dostatek času na to, aby mohli rozhodnout, zda si chtějí fotografie stáhnout, nebo ne.“ Uživatelé mají dvě možnosti stahování. Flickr omezuje stahování na 500 fotografií, což není ideální, pokud máte uloženo tisíce fotek. Prostřednictvím svého účtu na Flickru můžete požádat o stažení souboru všech dat. Může to trvat několik dní, ale nakonec obdržíte e-mail se zip soubory obsahujícími vaše fotografie.

Zdroj: 9to5mac.com