V iOS 12 byla představena funkce Čas u obrazovky, která je určena k tomu, aby vám pomohla kontrolovat, kolik času trávíte používáním vašeho zařízení. Nicméně nejpraktičtější je tehdy, když chcete hlídat, kolik času tráví používáním iPhonu nebo iPadu vaše dítě.



Pokud ji chcete nastavit, nejjednodušší je otevřít aplikaci Nastavení na iPhonu nebo iPadu dítěte a poté klepněte na Čas u obrazovky. Můžete také klepnout na Nastavit čas u obrazovky pro rodinu na svém vlastním zařízení. Samozřejmě budete muset povolit Rodinné sdílení a propojit s zařízeními vašeho dítěte. V každém případě budete muset nastavit tři kategorie. První je Klidový režim, který určuje, kdy bude zařízení nepřístupné. Nebuďte příliš přísní – můžete nastavit pouze jedno, takže je asi nejlepší naplánovat to na dobu, kdy bude dítě spát. Můžete také rozhodnout, že některé aplikace budou povoleny, ve výchozím nastavení je to Telefon Zprávy, FaceTime a Mapy.

Druhou kategorií jsou Limity pro aplikace. Zde můžete zadat časové limity pro určité typy aplikací – například dvě hodiny denně pro hry. Poslední část je Omezení obsahu a soukromí, která blokuje nevhodný obsah na na App Store, iTunes, Apple Music a dokonce i na webových stránkách. Před dokončením nastavení budete vyzváni k vytvoření přístupového kódu, bez kterého nebude dítě moci prodloužit používání nebo vrátit zpět nastavení. Pokud má vaše dítě více iOS zařízení, toto nastavení se vztahuje na všechna zařízení propojená se stejným Apple ID – což znamená, že dítě nebude moci používat iPhone do limitu a poté pokračovat na iPadu.

Zdroj: appleinsider.com