Sphero dnes představil Kickstarter pro svého nejnovějšího robota, programovatelné a přizpůsobitelné RC auto, které má nekonečné možnosti kódování. Konečným cílem projektu je vybrat 150 000 dolarů.



„RVR je takový robot, kterého bych si přál,“ řekl Adam Wilson, spoluzakladatel Sphero. „Pro tvůrce, vývojáře a každého, kdo miluje vytvářet věci, pokročilé schopnosti RVR přinášejí vše, co dělá kódování vzrušující. Tato tvůrčí zkušenost je jádrem toho, proč jsme vytvořili Sphero.“ Společnost říká, že RVR je použitelná pro kodéry všech úrovní, ale má několik pokročilých funkcí zaměřených na ty, kteří hledají složitější kódování. RVR lze přizpůsobit prostřednictvím univerzálního rozšiřujícího portu a pokročilého řídícího systému.

Sphero říká, že robot má jemně vyladěný snímač s vysokým rozlišením, který umožňuje při jeho ovládání extrémní přesnost. Univerzální port má schopnost připojit se k hardwaru třetí strany, jako je Raspberry Pi, Micro: Bit a Arduino. Čidla zahrnují barevný snímač, světelný senzor, infračervený snímač, magnetometr, akcelerometr a gyroskop. RVR má snímač okolního světla, který může posílat a přijímat signály pro interakci s jinými roboty Sphero. RVR lze připojit k aplikaci Sphero EDU, což uživatelům umožňuje prohlížet si tipy, klást otázky, sdílet své výtvory a další.

Zdroj: macrumors.com