Aplikace pro psaní poznámek je v App Store na výběr spoustu. Můžete zde najít aplikace, jako je Evernote, které nabízejí vše v jednom, nebo SimpleNote, které zpracovávají pouze prostý text.



Pak máte na výběr z aplikací, jako je Bear a Notes, jejichž cílem je nabídnout standartně to, co od nich očekáváte. Když hledám nejlepší aplikaci pro psaní poznámek pro Mac, hledám několik různých věcí: synchronizaci se systémem iOS, snadné přidávání nových poznámek a snadné vyhledávání existujících poznámek. Vaše potřeby se mohou výrazně lišit podle toho, kde ji budete používat. Na iPhonu může být vaše priorita rychlost spouštění nové poznámky. Na iPadu to může být podpora Apple Pencil. V dnešním článku si ukážeme 6 nejlepších aplikací pro psaní pouznámek.

Evernote

Evernote byla původně spuštěna v roce 2008 jako webová služba a v průběhu let byla dostupná pro všechny platformy. Do aplikace můžete načíst vše, co chcete, a vaše dokumenty se synchronizují všude tam, kde ji budete používat. Jedním z aspektů Evernote, který je opravdu dobře provedený, je funkce pro ukládání informací z webových stránek. Evernote je k dispozici zdarma, ale doporučuji provést nákup v aplikaci, který vám odemkne další funkce. Mezi ty patří například offline poznámky, předávání e-mailů do Evernote a automatické skenování ORC dokumentů. Evernote si můžete zdarma stáhnout v Mac App Store.

Apple Notes

Aplikaci Notes můžete najít v každém Macu. Můžete přidat položky Safari přímo do aplikace Notes. Podobně jako v Evernote můžete do poznámek přidávat text, soubory, obrázky a další. Poznámky můžete organizovat ve složkách (a podsložkách). Můžete vytvářet tisíce poznámek s obrázky, soubory atd. Bez obav o nedostatek místa.

Bear

Bear je dobře známá aplikace pro psaní poznámek pro macOS (a iOS) s jednoduchým designem, velkou sadou funkcí a skvělou synchronizací. Připomíná aplikaci od Apple, ale obsahuje spoustu funkcí, které Notes nemá. Například odkazy na poznámky, podpora více témat, export do aplikace Word, organizace pomcocí hashtagů a mnohem více. Bear je bezplatná aplikace, ale předplatné odemkne synchronizaci mezi všemi zařízeními a možnost exportu. Bear si můžete zdarma stáhnout v Mac App Store.

OneNote

OneNote je jednou z těch aplikací, které máte pravděpodobně na svém počítači, ale nikdy jste ji neotevřeli. Je však opravdu dobrá. Můžete synchronizovat téměř cokoliv. Pokud pracujete ve firmě, která používá aplikace Microsoftu (a používáte Mac), bude pro vás tato aplikace ta pravá. OneNote lze stáhnout v Mac App Store.

SimpleNote

Srovnávat SimpleNote s aplikací jako Evernote nebo OneNote není správné, protože je úplně jiná. SimpleNote vám umožňuje spolupracovat s ostatními, podporuje Markdown a  tagy. Podporuje ale pouze prostý text, takže pokud chcete do poznámek vložit obrázky, budete se muset poohlédnout po jiné aplikaci. Ale pokud chcete psát jen obyčejný text, bude vám vyhovovat. SimpleNote je k dispozici zdarma v Mac App Store.

Notational Velocity

Notational Velocity je rozhodně aplikace, kterou byste měli vyzkoušet. Vyniká rychlostí a rychlým hledáním poznámek. Pokud máte stovky poznámek, které chcete rychle najít, pak vám bude vyhovovat (je to open source aplikace). Notational Velocity lze stáhnout zdarma.