CNBC vydal zprávu, která se zabývá připravovanou streamingovou službou. Očekává se, že Apple kromě vlastního originálního obsahu oznámí aktualizovanou aplikaci TV, která uživatelům umožní přihlásit se ke streamingovým službám třetích stran.



Budete tam moci najít obsah od Starz, Showtime, CBS, Viacom, HBO, a jiných. Hulu tam však nenajdete. Minulé zprávy oznámily, že Apple nabídne slevy, když uživatelé koupí více obsahu dohromady. To znamená, že uživatelé by se mohli přihlásit k odběru Starz a Showtime prostřednictvím aplikace TV za nižší cenu, než za jakou by zaplatili za každou službu zvlášť. Dnešní zpráva však uvádí, že Apple drží tuto službu tak v tajnosti, že ani mnozí partneři nevědí, kolik bude stát.

Hulu však není jediný, kdo se s Apple nedomluvil. Netflix tento týden potvrdil, že jeho obsah nebude k dispozici prostřednictvím služby společnosti Apple, protože dává přednost tomu, nabízet ho pomocí vlastní aplikace. Apple chce 30% provizi z každého odběru, kdy se zákazník přihlásí prostřednictvím této služby. V současné době Apple bere 15% provizi, když se zákazník zaregistroval do HBO Now, Netflix a dalších prostřednictvím App Store. Dnešní zpráva nakonec znovu sděluje, že Apple plánuje zpřístupnit uživatelům nějaký obsah zdarma.