Nová zpráva od společnosti Counterpoint Research odhaduje, že AirPods v posledním čtvrtletí roku 2018 představují 60% podíl na trhu s bezdrátovými sluchátky. Společnost říká, že je to obzvláště působivé s ohledem na několik faktorů.



Za prvé se zvýšila konkurence společností, které nabízejí bezdrátová sluchátka v podobné cenové skupině. Například Jabra Elite Active 65t, Samsung Gear IconX a Bose SoundSport Free představovaly některé z modelů, které se umístily v top 10 nejprodávanějších sluchátkách. Za druhé, skutečnost, že mnozí čekali na vydání AirPods 2, které byly vydány na začátku tohoto měsíce. AirPods 2 nabízejí bezdrátové nabíjení, rychlejší párování a funkci Hey Siri. Podle Counterpoint Research se prodalo ve čtvrtém čtvrtletí 2018 12,5 milionu kusů. Nejvíc se jich prodalo v Severní Americe.

Dřívější zpráva uváděla, že AirPods jsou nejoblíbenější bezdrátová sluchátka. Pokud však jde o důvody pro to, proč lidé si vybírají AirPods, kvalita zvuku byla nejméně důležitým kritériem, přičemž pouze 41% spotřebitelů to označilo za klíčový důvod nákupu. Z uvedených značek byla Bose nejoblíbenější značkou pro kvalitu zvuku, která byla hlavním důvodem 72% těch, kteří si tato sluchátka vybrali.