V pondělí 25. března, v 18:00 se uskuteční Apple Keynote. Podle zpráv se společnost Apple zaměří hlavně na služby na této akci a my si v dnešním článku ukážeme, co vše očekáváme.



Předplacená služba v aplikaci News
Apple pracuje na předplatném v aplikaci News, které bude stát 9,99 dolarů za měsíc, což by uživatelům umožnilo neomezený přístup k obsahu například The Wall Street Journal. Součástí bude také obsah podobný službě, kterou nabízí aplikace Texture, tu Apple koupil v roce 2018. Ne všechny zpravodajské servery s Apple spolupracují (WaPo a NYT se nepřipojí), protože Apple chce 50% všech příjmů z předplatného.

Streamingová TV služba
Apple také pracuje na streamingové televizní službě, která bude zahrnovat více než dvě desítky televizních pořadů a filmů, na které Apple momentálně pracuje, spolu s přístupem k předplatitelskému obsahu od jiných poskytovatelů. Nevíme, kolik bude stát, ale Apple ji představí na této akci a spuštěna bude později v průběhu roku, snad v létě nebo na podzim. Několik osobností, jako je Jennifer Aniston, Steve Carell a Jennifer Garner, kteří hrají v původních televizních pořadech společnosti Apple, byli na tuto akci pozváni a očekává se, že se zúčastní.

iOS 12.2
iOS 12.2, která je právě testována, nabídne právě novou službu v aplikaci News a společnost Apple vydá aktualizaci hned po Keynote. Zpřístupní aplikaci News do Kanady, nabídne nové Animoji, podporu HomeKit pro televizory třetích stran a desítky dalších menších vylepšení a změn. iOS 12.2 je také předinstalován na nových iPadech, které byly právě vydány.

Apple Pay
Podle agentury Bloomberg plánuje Apple představit nové funkce Apple Pay. Zprávy naznačují, že kreditní karty ve spolupráci se společností Goldman Sachs, budou mít v aplikaci Wallet k dispozici speciální funkce, které nebudou dostupné pro jiné kreditní karty.

Hardware
Očekávali jsme také nové produkty, nicméně ty Apple již představil. Zatím vydal iPad mini, iPad Air, iMac a AirPods 2. iPod touch a AirPower by ale ještě Apple představit mohl, nicméně očekáváme je spíše prostřednictvím tiskové zprávy před Keynote.