Nomad je společnost, která vytváří užitečné příslušenství postavené na jednoduchém designu. V minulosti vydala například pouzdra pro iPhone, Lightning kabely a řemínky pro Apple Watch.



V letošním roce Nomad uvedl na trh svůj první kovový řemínek pro Apple Watch, nazvaný Titanium Band určený pro 44mm Apple Watch Series 4 a 42mm starší modely.

Design
Podobně jako u jiných kovových řemínků pro Apple Watch Titanium Band od Nomad má řadu kovových částí spojených zavíracím systémem. Titanium Band je dodáván ve stříbrné i černé barvě, aby odpovídal Apple Watch Series 4.

Má až deset odnímatelných článků, které vám umožní přizpůsobit délku řemínků tak, aby se vešly na každé zápěstí. Je zde také malé a nenápadné logo Nomad a články jsou navrženy tak, jako u většinu řemínků přímo od Apple.

Nastavení velikosti
Titanium Band dostanete v té největší velikosti, takže většina lidí si ho bude muset nastavit, než ho budete moci začít používat. Tento proces je zdlouhavější a trochu nepříjemnější, rozhodně není tak snadný jako u podobných řemínků od Apple.

Nomad vám poskytuje nástroj pro odstranění článků, což je malé kovové zařízení se šroubovým systémem, který posouvá spoje. Chcete-li začít, musíte nastavit spodní část nástroje tak, aby titanová páska byla ve správné výšce, což umožní, aby se jehla nástroje posunula do jednoho z článků. Poté umístíte řemínek na tuto kruhovou plošinu a zarovnáte jeden z otvorů na spojce s páskou s jehlou. Jakmile je zarovnán, otočíte velkým šroubem na nástroji, abyste posunuli článek v pásku z druhého konce, a pokračujte v tom, dokud nebudete mít odstraněno tolik článků, kolik potřebujete.

Pro srovnání, proces odstranění článků řemínku od Apple je jednoduchý, založený na tlačítkách. Stačí stisknout konkrétní články, abyste je odstranili, nemusíte používat žádný další nástroj. Odstranění článků řemínku Nomad je znatelně zdlouhavější a náročnější.

Titanium Band si můžete koupit z webové stránky Nomad za 179,95 dolarů.