Pozice softwarový inženýr poprvé od prvního čtvrtletí roku 2016 převyšují počty pozice hardwarový inženýr v nabídkách pracovních míst společnosti Apple, tvrdí internetové stránky společnosti Thinknum.



Webová stránka tvrdí, že pracovní pozice pro software a služby výrazně vzrostly. Joshua Fruhlinger ze společnosti Thinknum sdělil, že data pocházejí výhradně z portálu Apple pro zaměstnání a nezahrnují data z webových stránek třetích stran. Apple se v posledních letech zaměřuje na rozšiřování svého portfolia služeb, jako je App Store a Apple Music. Očekává se také, že Apple představí zpravodajské a video služby založené na předplatném 25. března. Apple také zvyšuje svůj důraz na strojové učení a Siri pod novým vedoucím AI John Giannandrea, přičemž tyto oblasti spadají také do kategorie softwarového inženýrství.

Na celém světě je nyní více než 1,4 miliardy aktivních zařízení Apple. Tato skutečnost spolu s rostoucími cenami vedly k nižší poptávce po některých výrobcích. Například v posledním čtvrtletí společnost Apple oznámil nižší příjmy kvůli tomu, že nový iPhone si koupilo méně lidí než předpokládala. Apple se nyní zaměřuje na vybudování svého ekosystému služeb a softwarových funkcí a samozřejmě potřebuje spoustu softwarových inženýrů k dosažení tohoto cíle.

Zdroj: macrumors.com