Nová zpráva z Bloomberg uvádí, že Apple plánuje spustit televizní službu co nejdříve s malým množstvím svých vlastních originálních televizních pořadů a na ostatních bude pracovat v průběhu času.



Bloomberg říká, že Apple se blíží k uzavření dohody s televizními kanály jako HBO, Showtime a Starz. Zpráva také říká, že Apple pozval na akci novináře z oblasti platebního průmyslu, což naznačuje, že bude představena také kreditní karta Apple. Kreditní karta Apple má zřejmě kódové označení „Project Cookie“. Bloomberg překvapivě popisuje předplatné Apple News podobné Texture. Apple má prý v úmyslu nabízet streamingovou službu a předplatné aplikace News odděleně, ale je možné, že nabídne slevu, pokud si zákazník koupí více služeb.

Není jasné, zda se to bude vztahovat i na službu Apple Music. Jako obvykle u podobných obchodů vyjednává společnost Apple a její televizní partneři podmínky až na poslední chvíli. Očekává se, že s Apple uzavře dohodu s HBO, Showtime a Starz. Ale stále se dohadují o různých bodech, včetně marketingu, propagace a uživatelských zkušeností. Apple pracuje na několika vlastních televizních pořadů, ale jen málo z nich je již skutečně připraveno k vysílání.