Apple včera aktualizoval aplikace Final Cut Pro, Motion a Compressor pro macOS s novými funkcemi pro detekci mediálních souborů, které mohou být nekompatibilní v budoucích verzích macOS.



Společnost Apple dnes aktualizovala dokument podpory s dalšími podrobnostmi o nekompatibilních mediálních souborech. V loňském roce Apple varoval uživatele před tím, že starší média nebudou podporovány v macOS Mojave a budoucích verzích macOS. Dnešní aktualizovaný dokument podpory uvádí více podrobností. Apple uvádí, že v budoucnu nebudou starší multimediální soubory, které byly vytvořeny pomocí formátů nebo kodeků z QuickTime 7, kompatibilní s budoucími verzemi macOS. Kromě toho společnost Apple vysvětluje, že včerejší aktualizace aplikací, jako je Final Cut Pro a Compressor, byly nezbytné k tomu, aby uživatelé mohli převést tyto starší mediální soubory.

Před aktualizací na další hlavní verzi macOS Mojave nezapomeňte převést všechny nekompatibilní soubory. Po aktualizaci to již nebude možné. Apple popisuje proces konverze starších souborů pomocí Final Cut Pro: „Pokud importujete média nebo otevřete knihovnu v aplikaci Final Cut Pro 10.4.6 nebo novější, zobrazí se okno, které obsahuje nekompatibilní soubory médií, pokud jsou přítomny. Chcete-li je okamžitě převést, klepněte v okně na příkaz Převést. Final Cut Pro vytvoří kopie mediálních souborů ve formátu ProRes, umístí je do aktuálního úložiště médií a převede soubory v knihovně.“