Apple pravděpodobně představí nový iPod touch v tiskové zprávě již zítra. MacRumors obdržel tento měsíc zprávu, která uvádí, že Apple oznámí nové iPady, iMacy a iPody v pondělí, úterý a ve středu tohoto týdne.



Tyto informace se doposud potvrdili. Včera Apple představil iPad Air a iPad mini a dnes nové iMacy a konfugurace pro iMac Pro. Nyní očekáváme, že Apple zítra představí nový iPod touch. Pokud se to potvrdí, je vcelku jasné, že se společnost na Apple Keynote zaměří převážně na služby. Minulý měsíc, spolehlivý analytik Ming-Chi Kuo řekl, že očekává, že nový iPod touch s novým procesorem bude představen v roce 2019, zatímco vývojář Steve Troughton-Smith objevil odkazy na nový iPod touch v kódu iOS 12.2 v lednu, takže existují důkazy, které naznačují, že se připravuje.

Aktuální iPod touch byl vydán v červenci 2015 se 4palcovým Retina displejem, čipem A8, zadní kamerou 8 megapixelů a Touch ID. Bylo by skvělé kdyby nový iPod obsahoval čip A10 Fusion nebo A11 Bionic. Kromě toho není jasné, zda bude obsahovat nějaké nové funkce, protože toto zařízení používají převážně děti a někteří vývojáři jako cenově dostupné testovací zařízení. Prodej ostatních iPodů byl ukončen v roce 2017. Aktuální iPod touch je k dispozici v šesti barvách s 32 GB a 128 GB úložným prostorem.