Instagram dnes představil novou funkci pro rychlé nakupování, která uživatelům umožňuje dokončit nákupy bez toho, aniž by museli ukončit aplikaci Instagram (přes Verge).



Před aktualizací, nákupní odkazy otevřely webové okno, kde nebyly vyplněné platební informace. Nyní budete moci uložit své platební informace do aplikace Instagram, a můžete je použít pro nákup v aplikaci. Instagram účtuje všem maloobchodníkům prodejní poplatek, ale výše poplatku nebyla zveřejněna. Funkce pro nakupování na Instagramu má zatím asi 20 značek, včetně Nike, Dior, H&M, MAC Cosmetics, Michael Kors, Oscar de la Renta, Prada, Uniqlo, Warby Parker a Zara. Později bude k dispozici pro více značek.

Položky, které můžete takto zakoupit budou mít pod svým příspěvkem tlačítko „Pokladna na Instagramu“. Když ji použijete poprvé, budete požádáni o jméno, e-mail, fakturační údaje a adresu pro odeslání. Po první objednávce jsou informace bezpečně uloženy v Instagramu. Instagram doufá, že umožnit lidem dokončit nákupy uvnitř aplikace je bude inspirovat k tomu, aby více nakupovali. Podle Instagramu budou platební informace uložené v aplikaci použity pouze pro Instagram a nebudou k dispozici na Facebooku.