Po letech dlouhých spekulací je to tady. Apple dnes konečně představil svůj největší posun k proniknutí do streamování videa – Apple tv+. Předplatné znamená mimo jiné přepracovanou aplikaci TV.



„Navrhli jsme nový ekosystém TV, ve kterém platíte jenom za ty kanály, které opravdu chcete sledovat, vše v jedné aplikaci. Sledujte vše, co chcete. Bez reklam. Stahujte si své oblíbené pořady a pusťte si je kdekoliv. Užijte si je v nejvyšší možné kvalitě a to jak obrazové, tak zvukové. Aplikace Apple TV byla kompletně předesignována tak, aby jste měli veškerý obsah v jedné aplikace, všechen po ruce. Konec skákání z aplikace do aplikace.“ Řekl Petern Stern na jevišti.

Apple však nespolupracuje se streamovací službou Netflix, jak se dalo očekávat, takže i přesto, že se bude snažit centralizovat obsah do jedné aplikace, pořady od Netflixu, které jsou dnes již hojně sledované, v aplikaci nebudou. To může Applu způsobit značné potíže a Netflix bude jejich největším konkurentem.

Jak již bylo řečeno, Apple se bude soustředit, aby z Apple TV aplikace udělal to nejdůležitější předplatné ze všech pro své zákazníky. Předesignované uživatelské prostředí zjednoduší uživatelům hledání nejnovějších filmových trháků a jiných pořadů, či další doporučení od filmových aplikací třetích stran (kromě Netflixu).

Tim Cook sdělil, že Apple v lednu dosáhl 1,4 miliardy aktivních iOS zařízení, na těchto zařízeních příjde Apple TV aplikace předinstalována a to bude to nejdůležitější pro úspěch této služby. Apple dnes také potvrdil, že aplikace TV příjde i na Mac. Kromě toho bude služba nabízena i mimo Apple ekosystém, jmenovitě na televizích Samsung, Sony, LG, Vizio a dalších.

Apple bude mít určitý podíl na každém prodaném předplatném, což je pro společnost z hlediska budoucnosti velmi důležité, když vezmeme v potaz, že prodeje iPhonů jablečnou společnost již dlouho na vrcholu neudrží.

https://www.youtube.com/watch?v=RrdbT4hpwBk

Jablečná společnost bere službu skutečně vážně a na jevišti se během prezentace vystřídalo spousta umělců. Například Steven Spielberg a spousta dalších známých osobností. Apple prezentaci své služby Apple tv+ jmenoval opravdu velkou část své prezentace. Služba začíná letos na podzim ve více než 100 zemích.

https://www.youtube.com/watch?v=A-j8QaoTeWU