V roce 2014 Christopher Brannan hackoval několik iCloud účtů a ukradnul spoustu fotografií osobností, které byly nedovoleně sdíleny na internetu.



Nyní byl bývalý učitel střední školy odsouzen na 34 měsíců vězení podle Úřadu ve východní části Virginie (prostřednictvím  AppleInsider). Brannan byl obviněn z neoprávněného přístupu a  krádeže totožnosti. Soudní dokumenty uvádějí, že přistupoval k účtům iCloud, Yahoo, Facebook a e-mailovým účtům více než 200 lidí, a to jak celebritám, tak i obyčejným lidem. Dokázal získat plné zálohy iCloud, fotografie a další informace pomocí phishingových e-mailů, které byly navrženy tak, aby vypadaly jako legální e-maily od společnosti Apple. Brannan vyhledával citlivé a soukromé fotografie a videa a je jedním z mnoha lidí, kteří neoprávněně získali fotografie celebrit v roce 2014.

Ryan Collins, Edward Majerczyk, Emilio Herrera a George Garafano byli předtím odsouzeni k výkonu trestu od 8 měsíců do 18 měsíců. Po šetření bylo zjištěno, že příslušné účty byly ohroženy slabými hesly. Apple od té doby zavedl několik změn zabezpečení iCloud, přidal dvoufaktorovou autentizaci a zavedl upozornění e-mailem, když se někdo pokouší přihlásit k účtu iCloud na webu nebo na jiném zařízení. Bohužel tento typ phishingových e-mailů je dnes stále široce využíván a tito podvodníci se zlepšili v tom, co dělají. Pokud se chcete chránit před těmito typy podvodů měli byste nastavit dvoufaktorovou autentizaci a používat správce hesel jako je například 1Password a vyhýbat se podezřelým telefonním hovorům a e-mailům.

Zdroj: macrumors.com