Apple pracuje na desítkách originálních televizních pořadů a filmů s významnými režiséry, producenty a herci, přičemž veškerý obsah bude k dispozici prostřednictvím nové služby Apple TV+, která bude vydána na podzim tohoto roku.



Dnes jsme sestavili seznam toho, co všechno o této službě víme.

Co je to Apple TV+?
Apple TV + je nová televizní služba společnosti Apple, která nabídne originální televizní pořady a filmy. Apple pracuje na 30 originálních pořadů a filmů a zároveň se snaží konkurovat existujícím službám, jako jsou Hulu, Netflix, Amazon Prime Video, HBO, Showtime, a další. Známí herci a herečky jako Jennifer Aniston, Reese Witherspoon a Steve Carell s Apple na těchto pořadech a filmech spolupracují.

Co je cílem společnosti Apple?
Apple říká, že Apple TV+ nabídne pořady, filmy a dokumenty s inspirativními a autentickými příběhy. Apple chce, aby Apple TV+ nabídl originální obsah, který nebude nikde jinde k dispozici.

Jsou ve službě reklamy?
Ani náhodou. Apple říká, že Apple TV+ bude k dispozici bez reklam s obsahem na vyžádání.

Jaká je cena?
Apple zatím neoznámil ceny této služby, ale pokud by měla konkurovat službám jako Hulu, Netflix, HBO a dalším, bude muset stát v rozmezí 10 až 15 dolarů. Některé zprávy uváděly, že Apple nabídne nějaký obsah zdarma, nevypadá to ale, že je to pravda.

Kdy bude k dispozici?
Apple říká, že Apple TV + bude k diszpozici již na podzim, což je pravděpodobné, jelikož většina pořadů se stále ještě natáčí.

Jak ji mohu využívat?
Apple TV+ bude k dispozici prostřednictvím aplikace TV. Nová aplikace TV umožní přístup jak k obsahu Apple TV+, tak i k obsahu od poskytovatelů třetích stran.

Jaký je rozdíl mezi Apple TV+ a Apple TV Channels?
Aktualizovaná aplikace TV bude také obsahovat službu Apple TV Channels, která vám umožní přihlásit se a sledovat obsah od služeb jako HBO, Starz, SHOWTIME, CBS All Access, Smithsonian Channel, EPIX, Tastemade, Noggin a MTV Hits, přímo v aplikaci. Služba Apple TV Channels je zcela oddělena od Apple TV+.

Kde bude Apple TV + k dispozici?
Nová aplikace TV bude k dispozici v květnu ve více než 100 zemí, a protože služba Apple TV+ obsahuje pouze vlastní obsah společnosti Apple, bude moci být zveřejněn na celém světě, až bude aplikace TV dostupná.

Jaká zařízení budou podporovat Apple TV+?
Apple TV+ bude fungovat všude tam, kde je k dispozici aplikace TV, což zahrnuje iPhone, iPad, iPod touch a Apple TV a Mac, kde bude brzy k dispozici také. Apple také rozšiřuje svou aplikaci TV do televizí Samsungm Sony, Vizio, LG, Amazon Fire TV a Roku.

https://youtu.be/Bt5k5Ix_wS8