První beta verze iOS 12.3 a tvOS 12.3, které byly dnes ráno vydány vývojářům, přinášejí novou aplikaci TV, kterou Apple poprvé představil na Keynote v pondělí. Aplikace nabízí nový vzhled a nové funkce.



Záložka Sledovat nyní je stále v popředí, ale nyní vám na základě toho, co sledujete upraví doporučený obsah. Jako další můžete vidět záložku, díky které můžete pokračovat ve sledování toho, co jste sledovali, takže nikdy nezapomenete, na jaké epizodě televizního pořadu jste skončili, nebo kde jste přestali sledovat film.

Nová záložka Pro Vás bude zobrazovat obsah z více než 150 streamingových služeb, včetně Hulu, Amazon Prime, DirecTV Now, PlayStation Vue a dalších. Kromě sekce „Pro vás“ aplikace také nabízí záložku „Protože jste sledovali …“ stejně jako Netflix.

Celkové rozhraní aplikace bylo změněno, můžete najít sekci pro filmy, televizní pořady, sport a obsah pro děti, zatímco knihovna zobrazuje obsah, který jste si zakoupili z iTunes. V aplikaci můžete najít také novou službu Apple TV Channels, která je jednou z hlavních nových věcí, které Apple přidal. Apple TV Channels nabízí služby, ke kterým se můžete přihlásit a sledovat je bez toho, aniž byste museli otevírat jinou aplikaci. Například, pokud narazíte na show, kterou chcete sledovat na svém iPhonu nebo Apple TV, kterou nabízí Showtime, můžete klepnout na tlačítko Přihlásit se k odběru Showtime přímo v aplikaci a poté můžete tuto show sledovat, aniž byste ji ukončili a otevřeli jinou.

Můžete zde najít obsah od například CBS All Access, Starz, Showtime, HBO, Nickelodeon, Mubi, The History Channel Vault a Comedy Central Now. Během beta verze se však uživatelé mohou přihlásit pouze k odběru Showtime, Starz, Smithsonian a Tastemade. Stále budete dostávat doporučení pro sledování ze služeb, které nejsou součástí Apple TV Channels, takže zatímco Hulu zde nemůžete najít, stále můžete vidět návrhy obsahu od Hulu stejně jako v původní aplikaci.

V budoucnu aplikace také nabídne službu Apple TV+, která nabídne pořady a filmy přímo od společnosti Apple. Apple plánuje představit novou aplikaci TV v květnu, takže můžeme očekávat, že iOS 12.3 a tvOS 12.3 budou vydány někdy v tomto měsíci. Apple také plánuje přivést aplikaci na Mac, ale to se nestane až do podzimu.