Facebook údajně plánuje kombinovat zasílání zpráv z aplikací Messenger, WhatsApp a Instagram. Mark Zuckerberg řekl, že se tím zlepší soukromí platformy a nyní zpráva od společnosti Slate vysvětluje, jak bude Facebook také konkurovat společnosti Apple.



Jak vysvětluje Slate, Facebook a Apple se vzájemně doplňují: lidé nakupují iPhony a používají je pro prohlížení Facebooku a Instagramu. Mohli by i nadále používat iPhone a komunikovat prostřednictvím platformy Facebook namísto iMessage, ale také by to mohlo znamenat, že lidé přejdou na zařízení Android. Není náhodou, že Apple nikdy nevytvořil aplikaci iMessage pro telefony s Androidem, přestože poptávka po ní je vysoká. Mnoho uživatelů Android zařízení se tedy obrátilo na Messenger a WhatsApp. Ve Spojených státech ale žádná společnost nedokázala přesvědčit uživatele, aby opustili službu iMessage.

Zatímco platformy jako WeChat a WhatsApp jsou neuvěřitelně populární v jiných zemích, lidé v USA především používají ke komunikaci iMessage. Zuckerberg sám uvedl, že iMessage je jeden z největších konkurentů Facebooku. Dále uvedl, že cílem sloučení aplikací WhatsApp, Instagram a Messenger bylo vytvořit podobný uživatelský zážitek, jako nabízí iMessage. Navíc je vztah mezi Facebookem a Apple stále komplikovanější. Tim Cook opakovaně zmiňoval Facebook v souvislosti se soukromím uživatelů. Zuckerberg naopak kritizoval vztah Apple s čínskou vládou.

Zdroj: 9to5mac.com