Na začátku tohoto týdne web MacRumors požádal čtenáře, aby se podívali na fotografie pořízené pomocí iPhone XS Max a Samsung Galaxy S10+ a řekli, které fotky se jim líbí nejvíce.



Omylem ale zapomněli sdělit, která fotografie byla pořízena pomocí kterého telefonu, což umožnilo získat nestranné názory na kvalitu obrázků pořízeného těmito telefony. Podívejte se, jak to dopadlo.

Všechny fotky, které zde můžete vidět byly pořízeny přímo telefonem a nebyly nijak upraveny ani s nimi nebylo nijak manipulováno. Můžete se podívat na to, co si lidé mysleli před tím, než se dozvěděli, kterým telefonem byla fotografie pořízena.

První fotografie zobrazuje šálek, který byl vyfocen režimem Portrét na iPhonu a režimem Live Focus v Samsungu, který je v podstatě stejný. Foto A má více přirozených barev, ale B vede, pokud jde o hloubku. Na A je održíznuta část šálku, zatímco na fotu B ne, nicméně A má lepší rozostření pozadí. Většina lidí ve skutečnosti upřednostňovala foto A, ale domníváme se, že B je vítězem, protože šálek vypadá přirozeněji.

Druhá fotografie, na které můžeme vidět osobu byla zachycena pomocí stejných režimů na obou telefonech. A vypadá lépe, jelikož má lépe oddělené pozadí.

Třetí fotka, na které můžeme vidět značku je pořízena režimem na výšku a za nižších světelných podmínek. Bylo šero a sníh. A je fotografie, který vypadá příliš chladně. Foto A nemá nic odříznuté, nicméně lépe vypadá foto B.

Na čtvrté fotce můžeme vidět panorama, Foto B je jasnější, ale trochu přeexponované. Foto A je tmavší, ale dynamický rozsah a kontrast jsou přesnější, zejména při pohledu na mraky. Většině lidí se foto B líbilo, lepší je ale foto A, protože vypadá přirozeněji.

Na posledních fotografiích můžete vidět, jak dobře fotoaparát na fotce A dokáže zvládnout snímky na které je obloha. B ne příliš hezky zachytil slunce.

Pokud jste si tiply, že všechny snímky A byly pořízeny pomocí iPhone XS Max, odhadli jste správně. A byly fotky z iPhone a B byly fotky ze Samsung Galaxy S10+. Co se líbilo lidem, nebylo nakonec jednoznačné. Některým se líbily fotografie z iPhonu, některým ze Samsungu. Není to však žádné překvapení, protože oba tyto telefony mají skvělé kamerové systémy, které dokážou zachytit fantastické snímky. Celkově jsme upřednostňovali obrázky z iPhone XS Max, protože jeho fotografie měly reálnější barvy, lepší dynamický rozsah a vynikající kontrast, ale Galaxy S10+ pořídil také pěkné snímky.

Zdroj: macrumors.com