Facebook zkoumá způsoby, jak omezit, kdo může vysílat živě. Toto opatření přichází poté, co byla střelba na Novém Zélandu živě vysílána na Faceooku a poté také opakovaně sdílena.



Sandberg uvádí, že Facebook momentálně zkoumání omezení, kdo může vysílat živě. Dále uvádí, že investuje do způsobů, jak vybudovat technologii, která je schopna lépe identifikovat násilná videa: „Za prvé, zkoumáme omezení, kdo může vysílat živě v závislosti na faktorech, jako jsou porušení pravidel. Také investujeme do výzkumu, abychom vytvořili lepší technologii, která umožní rychle identifikovat násilná videa a fotografie a zabránit lidem v jejich opětovném sdílení.“ Facebook a YouTube oba pracovali na odstranění záběrů útoků z Nového Zélandu počátkem tohoto měsíce.

Podle Sandberga, Facebook identifikoval více než 900 různých videí zobrazujících části útoků na Novém Zélandu. „Záběry z útoku byly často upravovány uživateli Facebooku, aby bylo pro naše systémy obtížnější je blokovat,“ říká. „Lidé se špatnými úmysly se budou vždy snažit obejít naše bezpečnostní opatření. Proto se musíme snažit, abychom byli neustále napřed před nimi“.