Tesla je fenomén, který zasáhl mnoho fandů i u nás. Elon bývá přirovnáván ke Stevovi a elektroautomobily od Tesly jsou pro mnoho fandů velkým snem. Jaké to je koupit, řídit, vlastnit, nabourat, opravovat nebo třeba testovat v terénu Teslu X? Udělal jsem rozhovor s Ondrou z www.teslicka.cz a vyzkoušel si, jak se změnil jízdní komfort ve srovnání s prvními modely, které jsem zkoušel ještě v době Digitu.



Jaké to je jezdit Teslou?

Nepatřím ani mezi zaryté příznivce, ani mezi odpůrce elektromobility. Přijde mi to jako dobrý nápad, který má před sebou ještě slouhou cestu. Zkoušel jsem jednu z prvních, která se dostala do ČR a bylo to tenkrát takové zvláštní. Úžasná akcelerace, pocit inovace a zároveň neuvěřitelně strohý a nepěkný interiér a mizerné dílenské zpracování. A dnes?

Tesla se za ty roky posunula výrazně dopředu. Interiér už vypadá jako běžné auto vyšší třídy, dílenské zpracování se zlepšilo, jízdně asi ještě lepší, i když už míň zábavné a upřímně pocit inovace už se vytrácí. Z Tesly se pro mě stává něco běžného, asi hlavně protože jezdím hodně do USA.

Pokud Vás zajímá více aktualit kolem automobilky Tesla, tak navštivte náš sesterský server TeslaNovinky.cz.