Apple ukončil prodej iPhone SE v září, kdy byly vydány iPhone XS a iPhone XR, ale v lednu začal prodávat zbývající zásoby, které se vyprodávají velmi rychle, což naznačuje že je o toto zařízení stále zájem.



iPhone SE byl poslední 4-palcový iPhone a ve srovnání s 5,8-palcovým iPhone X, 6,1-palcovým iPhone XR nebo 6,5-palcovým iPhone XS Max je to velmi malé zařízení. To má ale také své výhody. Je tak malý a lehký, že je snadné ho používat jednou rukou. Je také odolnější než nové iPhony. iPhone SE samozřejmě nemá Face ID, má ale Touch ID, což je skvělé pro ty, kteří preferují snímače otisků prstů. K dispozici je také konektor pro sluchátka, který u současných iPhonů nenajdete a má samostatná tlačítka pro nastavení hlasitosti spolu s tlačítkem pro probuzení v horní části zařízení místo bočního tlačítka. Apple vydal iPhone SE v roce 2016. Má procesor A9, který byl také použit v iPhone 6s a iPhone 6s Plus a 2GB RAM. Možná si myslíte, že je pomalejší než novější iPhony, ale překvapivě je velmi rychlý.

Při použití aplikace Mail, Zprávy, Kalendář, FaceTime a dalších podobných vestavěných aplikací je iPhone SE stejně rychlý jako současné modely. Není však tak rychlý při používání aplikací vytvořených pro novější iPhony s modernějšími procesory, ani nemá stejné možnosti rozšířené reality. Fotoaparát je kvalitní, ale postrádá zlepšení, které Apple představil během posledních tří let. Pokud pro vás není prioritní kvalita fotoaparátu, máte rádi menší obrazovku a nepotřebujete používat aplikace a hry náročné na procesory, iPhone SE je pro vás skvělé zařízení i v roce 2019. Před tím, než byly vydány iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR, se objevily zprávy, že Apple pracuje na verzi druhé generace iPhone SE 2. Jestli to ale bude pravda, na to si budeme muset počkat.

Zdroj: macrumors.com