Apple včera vydal macOS Mojave 10.14.4 s funkcemi, jako je automatický tmavý režim v Safari, službou Apple News+ a další. Aktualizace ale obsahuje i jednu nepříjemnou chybu související s ověřováním účtů služby Gmail prostřednictvím aplikace Mail.



Podle rostoucího počtu stížností na Fórech podpory Apple, macOS10.14.4 nedokončí proces ověřování účtu Gmail. Jeden uživatel vysvětluje tento problém na fóru společnosti Apple: „Dostanu oznámení, že Google vyžaduje dokončení ověřování v prohlížeči Safari. Tím se dostanu do dialogového okna Přihlášení, kde zadám e-mailový účet a heslo. Heslo je správné a přijaté, ovšem znovu se zobrazí dotaz na vyžádání ověřování.“ Problémy s přihlášením se týkají pouze aplikace Mail. Ostatní aplikace, které se spoléhají na informace společnosti Google, například Kalendář, nejsou ve většině případů tímto problémem ovlivněny. Uživatelé se pokusili problém vyřešit odstraněním a opětovným přidáním účtů, změnou hesel a další, vše bez úspěchu.

Zdá se, že tento problém se netýká pouze nových účtů, ale ovlivňuje i existující účty. Po restartu z instalace aktualizace budou uživatelé vyzváni k opětovnému ověření účtu Google, který způsobí tuto chybu. Ostatní uživatelé také ohlásili problémy s přidáním nových účtů Google do aplikace Mail v iOS 12.2. Zdá se, že tento problém ovliňuje pouze uživatele účtů Google a není jasné, zda tato chyba ovlivňuje všechny uživatele, kteří používají macOS 10.14.4 nebo jen některé. Nicméně, pokud používáte službu Google v aplikaci Mail, doporučujeme zařízení zatím neaktualizovat, dokud nebude problém vyřešen.