Titulky jsou obzvláště užitečné při vytváření videí, kde něco představujete. Ačkoli je možné je rychle vytvořit v aplikaci třetích stran, jako je Affinity Designer, vytvořit je přímo v aplikaci Final Cut Pro X přináší několik klíčových výhod.



Ačkoli vytváření titulků v aplikaci třetích stran vám může poskytnout spoustu dalších kreativních funkcí, vytvořit je v aplikaci Final Cut Pro X nabízí několik výhod:

  • Šetří čas.
  • Text můžete rychle upravovat.
  • Můžete snadno změnit vzhled titulek včetně jejich pozadí.

To jsou jen některé z výhod – je jich mnohem víc. Na druhou stranu by se mohlo zdát, že vytváření titulek ve speciální aplikaci jako Affinity Designer přináší mnoho výhod. Je to všechno o tom, co je nejlepší pro vás a také co je nejlepší pro konkrétní projekt, na kterém pracujete.

Jak vytvořit titulky v programu Final Cut Pro X

Základem titulek je pozadí. Přestože je možné text umístit nad videozáznam, není to vždy žádoucí, zvláště když se pokoušíte rozdělit video na samostatné části. Dobrou zprávou je, že Final Cut Pro X má celou řadu pozadí, které můžete použít. Tyto pozadí naleznete v postranním panelu v aplikaci.

Zde uvidíte dvě sekce – Titulky a generátory. Titulky mohou obsahovat i textové pluginy třetích stran. Jak jste možná uhodli, generátory obsahují dostupné pozadí. Můžete také najít generátory třetích stran. V tomto návodu můžete vidět jednoduché titulky s generátorem Custom Solids. Custom Solids je ve výchozím nastavení černý, ale můžete použít libovolnou barvu.

Ze stejného panelu můžete přidat text. V položce Základní chybí nějaké ozdobné animace, ale můžete si přizpůsobit písmo, velikost a další.

Nyní máte vytvořené titulky. Titulky můžete také duplikovat a poté upravovat text každého zvlášť.